OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post Reply
rajansuruli15
Member
Posts: 64
Joined: 16 May 2013 02:23

OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by rajansuruli15 » 17 Oct 2019 05:55

Hi all,

We are connecting our alcatel oxo with AVAYA IP office via sip trunking.
Configured in ARS & the gateways is reachable. From Avaya the incoming is working fine.
But from OXO when we make outgoing calls to avaya, the extension rings and disconnects immedately once it's answered.
All the codec has been selected in the VOIP CODEC settings.

OXO ip is 192.168.0.20
Avaya is 192.168.25.10

attached Wireshark of OXO outgoing & AVAYA INCOMING.

any help will be much appreciated.
OXO to AVAYA Outgoing Wireshark.rar
AVAYA to OXO incoming calls.rar
AVAYA to OXO Incoming call.JPG
OXO to AVAYA Outgoing call.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1389
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by alex » 17 Oct 2019 06:35

It's not a codec problem.
In OXO->Avaya case you see that "200 OK" from Avaya is not ACKnowledged by OXO, so Avaya repeats it two more times, and quits.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

rajansuruli15
Member
Posts: 64
Joined: 16 May 2013 02:23

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by rajansuruli15 » 17 Oct 2019 06:48

Hi Alex,

Thanks for the Reply.

I have configured ARS & Gateway parameters in the OXO for AVAYA PBX. I don't know why the OXO is not acknowledging AVAYA 200 OK SIp messages
ARS -OXO.JPG
Gateway Paramaetrs.JPG
.

I have attached the ARS & Gateway parameter config.

thanks in advance.

Regards,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rajansuruli15
Member
Posts: 64
Joined: 16 May 2013 02:23

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by rajansuruli15 » 17 Oct 2019 06:55

And I have attached the BackUp file also.

Help will be much appreciated.

NEWbackup.rar
Thanks.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rajansuruli15
Member
Posts: 64
Joined: 16 May 2013 02:23

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by rajansuruli15 » 18 Oct 2019 03:58

hi gurus,

Any help will be much appreciated.

Thanks in advance.

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1389
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by alex » 18 Oct 2019 06:47

Not sure but I think Contact header is not good:
Contact: <sip:214@TANZANIA:5060;transport=udp>

Don't think TANZANIA is resolved on OXO side.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

rajansuruli15
Member
Posts: 64
Joined: 16 May 2013 02:23

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by rajansuruli15 » 21 Oct 2019 02:40

Hi Alex,

Thanks for the reply. But the Contact Header which you have mentioned is from AVAYA to OXO. that's incoming for OXO & the incoming is working fine. There's audio for both parties.

But the problem is only in OXO for the Outgoing calls. The call is routing but once the AVAYA end-user pick up the phone, it's disconnecting immediately.

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1389
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: OXO SIP TRUNK to AVAYA IP OFFICE

Post by alex » 21 Oct 2019 04:36

rajansuruli15 wrote:
21 Oct 2019 02:40
the Contact Header which you have mentioned is from AVAYA to OXO
Exactly. But why OXO does not ACKnowledged this "200 OK" with this Contact header?
If you check succesfull calls you'd see valid contact headers like this one : Contact: "RECEPTION MBY" <sip:300@192.168.7.20;user=phone>
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Post Reply

Return to “Beginner's questions about the OmniPCX OFFICE”