OS-6850 Stack ---> CPU heavy loaded !

mouthpiec
Member
Posts: 49
Joined: 27 Aug 2013 10:58

Re: OS-6850 Stack ---> CPU heavy loaded !

Post by mouthpiec » 08 May 2015 05:46

thanks for your reply.
How can I telnet to stackmember 2?

I am running 6.4.5.402.R02

devnull
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 953
Joined: 07 Sep 2010 10:16
Location: Germany

Re: OS-6850 Stack ---> CPU heavy loaded !

Post by devnull » 11 May 2015 02:47

As i said.

Code: Select all

Stack > show running-directory 

CONFIGURATION STATUS
   Running CMM              : PRIMARY,
   CMM Mode                 : DUAL CMMs,
   Current CMM Slot         : 1,
   Running configuration    : WORKING,
   Certify/Restore Status   : CERTIFIED
SYNCHRONIZATION STATUS
   Flash Between CMMs       : SYNCHRONIZED,
   Running Configuration    : SYNCHRONIZED,
   Stacks Reload on Takeover: PRIMARY ONLY

Stack > telnet 127.2.2.1
Trying 127.2.2.1...
Connected to 127.2.2.1.
Escape character is '^]'.
login : admin
password : 
  
Welcome to the Alcatel-Lucent OmniSwitch 6450
Software Version 6.6.4.286.R01 Service Release, January 06, 2015. 

Copyright(c), 1994-2013 Alcatel-Lucent. All Rights reserved.

OmniSwitch(TM) is a trademark of Alcatel-Lucent registered
in the United States Patent and Trademark Office.
  
-> show running-directory 

CONFIGURATION STATUS
   Running CMM              : SECONDARY,
   CMM Mode                 : DUAL CMMs,
   Current CMM Slot         : 2,
   Running configuration    : WORKING,
   Certify/Restore Status   : CERTIFIED
SYNCHRONIZATION STATUS
   Flash Between CMMs       : SYNCHRONIZED,
   Running Configuration    : NOT AVAILABLE,
   Stacks Reload on Takeover: NOT AVAILABLE
using telnet (service must be enabled) and using admin user and local PW.

Eusk
Member
Posts: 2
Joined: 14 Feb 2019 16:28

Re: OS-6850 Stack ---> CPU heavy loaded !

Post by Eusk » 13 Mar 2019 08:29

I want to check the log of a stackmember which role is idle. I can´t access to the CLI by telnet as the same way as i do for primary and secondary ones. It isn´t ask me for User/pass, i access directly to kernel.

I have a CPU usage problem in one switch of the stack that is running as idle. How can I access to that stackmember and check the log?

Thanks in advance.

LassMiRanDa
Member
Posts: 1
Joined: 27 Jul 2016 08:05

Re: OS-6850 Stack ---> CPU heavy loaded !

Post by LassMiRanDa » 27 Mar 2019 07:39

Hi,

I have nearly the same cpu-problems like the topic opener for a few month.
But today there are the same cpu-problems on many switches.
The switches who causes this problem are OS6850 or OS6850E with firmware-version 6.4.6.167.R01 and OS6850E-P48X 6.4.6.424.R01

My first intention of the problem was a loop on one of the switches. So i enabled on every switch loopback-detection on every port.
The situation didnt changed. So i try to debug the problem with "dsehll"
On every affected switch the task "bcmRX" has an usage about more than 200
On other normal functionally switches this task is about 30

Can u help me to fix this problem?

Post Reply

Return to “OmniSwitch 6850 / 6850E”