Problem of disconnecting communications

iaf41
Member
Posts: 12
Joined: 14 Apr 2016, 00:59

Problem of disconnecting communications

Postby iaf41 » 30 Sep 2016, 04:05

I have new OmniStack LS 6224 i update is firmware to "OS6200_v1.7.1.12"

But I have a problem with it
Every randomly time period

Communication to Some of computers disconnected

Communication resumes only if I disconnect the computer network cable and connect it again
Other computers on the network remain unchanged (In other words there is communication)

the computers from which Communication is disconnects are random

what could be the problem ???

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 869
Joined: 01 Jul 2008, 10:51
Location: Germany

Re: Problem of disconnecting communications

Postby silvio » 30 Sep 2016, 13:31

"new" LS6224???? This switch has end of sales a lot of years ago (8 or 9). So you have a very old switch :(
What have you tested until now? changed working with not working device? checked port status (autoneg, full or half)? Show all devices at the 6224 the same behavior? Or is there one computer that works normal? What did you mean with randomly period? Does it work for some days and than the issue occours?

regards
Silio

iaf41
Member
Posts: 12
Joined: 14 Apr 2016, 00:59

Re: Problem of disconnecting communications

Postby iaf41 » 01 Oct 2016, 14:01

new" LS6224???? This switch has end of sales a lot of years ago (8 or 9). So you have a very old switch


the Switch is new
There were a few new pieces packed
In a warehouse I had to clean up



What have you tested until now?

Unfortunately I have no knowledge of the systems technician
So I do not know what tests to do
Or what do you mean


changed working with not working device?

no
As soon as I disconnect the network cable and re-connect device
He returns to work properly



checked port status (autoneg, full or half)?

no
how do i do that ?


how all devices at the 6224 the same behavior? Or is there one computer that works normal?

yes
It does not matter which port they are connected




What did you mean with randomly period? Does it work for some days and than the issue occours?

yes
For example, in the last two days There was no problem

I have 4 computers are connected
Occasionally there is a communication problem

And the way to solve it
Disconnect the network cable of the computer with the problem
And connect it again

The problem does not affect other computers
There have normal communications, (Internet Services )

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 869
Joined: 01 Jul 2008, 10:51
Location: Germany

Re: Problem of disconnecting communications

Postby silvio » 06 Oct 2016, 18:07

show interfaces status (in case of failure).

Maybe driver/NIC problem at the computers?

iaf41
Member
Posts: 12
Joined: 14 Apr 2016, 00:59

Re: Problem of disconnecting communications

Postby iaf41 » 13 Oct 2016, 04:10

show interfaces status (in case of failure).


where is interfaces status ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 869
Joined: 01 Jul 2008, 10:51
Location: Germany

Re: Problem of disconnecting communications

Postby silvio » 14 Oct 2016, 02:43

with serial connection direct at the switch....


Return to “OmniStack LS 6200”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest