OS6200 Reports FATAL ERROR

Post Reply
User avatar
nikolami
Member
Posts: 48
Joined: 16 Nov 2010 10:25

OS6200 Reports FATAL ERROR

Post by nikolami » 04 May 2011 14:44

Hi,

Does anyone have experience with following OS6200 issue:

OS6200 stops to work regularly, it starts to boot up, but after decompressing image it reports FATAL ERROR.
After that, SW shows some hex numbers and restart. This situation repeats constantly.

Boot1 Checksum Test...............................PASS

Boot2 Checksum Test...............................PASS

Flash Image Validation Test.......................PASS



BOOT Software Version 1.0.0.09 Built 23-Aug-2005 15:50:46

OS6200 board, based on PPC8247
128 MByte SDRAM. I-Cache 16 KB. D-Cache 16 KB. Cache Enabled.

Autoboot in 2 seconds - press RETURN or Esc. to abort and enter prom.
Preparing to decompress...
100%
Decompressing SW from image-1
100%

OK
Running from RAM...

*********************************************************************
*** Running SW Ver. 1.0.1.27 Date 14-May-2006 Time 16:41:55 ***
*********************************************************************

HW version is 00.00.01
Base Mac address is: 00:12:cf:31:dd:60
Dram size is : 128M bytes
Dram first block size is : 98304K bytes
Dram first PTR is : 0x2000000
Flash size is: 16M
01-Jan-2000 01:01:05 %CDB-I-LOADCONFIG: Loading running configuration.
01-Jan-2000 01:01:05 %CDB-I-LOADCONFIG: Loading startup configuration.
01-Jan-2000 01:01:07 %ERHG-F-SEND: BOXP_perform_smi_scan_of_devices_in_slot: invalid device type is found: 268374443 on device 1


***** FATAL ERROR *****
Reporting Task: ROOT.
Software Version: 1.0.1.27 (date 14-May-2006 time 16:41:55)
0xb4c10
0xb4c30
0xb6600
0x3bf928
...
0x454fe4
0xc850c
0xa05e0

**************************************************
***************** SYSTEM RESET *****************
**************************************************



I interrupt boot sequence and tried to upgrade bootrom and image to the latest versions (via XModem). Image upgrade was successful, but not a bootrom upgrade. After transfering bootrom.bin switch reports following:

----------Download complete --------------
Wrong file format. Writing aborted.
Perform WARM BOOT ...


I think that problem is a corrupted bootrom, which is unfortunatelly very old version (1.0.0.09) and doesn't support option Erase Flash Sectors.


I appriciate any advice?
Switch is old and out of warranty or support, so sending to manufacturer won't be acceptible (from economic perspective).


Thanks in advance,

Post Reply

Return to “OmniStack LS 6200”