Problem download binary to 4038

You found one ?
You know about one ?
Share it !
User avatar
a.neumann
Member
Posts: 7
Joined: 07 Jan 2010 10:35

Problem download binary to 4038

Post by a.neumann » 01 Dec 2010 15:18

Hi folks,

today i installed a OXE System with two Appliance Server and Release 9.1 Patch 16.c

We installed about 300 Sets (4038 IP Touch)

The Problem is:

When the Phone starts first Time, the binary update of the Phone starts.
On 280 Sets the Update works fine, the Phone starts normaly and we put
the Set in Service.

On the other 20 Sets, the Update starts, but at the "Data Block"
the Phone says "bad file content" and reboot.

After Reboot the Set is not working. There are no "Umlaue" ö,ü,ä etc.
After registering the Phone at the System, the set shows BAD in the Display
And restarts after a couple of minutes to flash again with the same error.

Does anyone have an Idea?
I searched the Alcatel Database and found the TC1300 but i do not have a aditional
line in the lanpbx.cfg File.
Remember 280 Sets are OK only 20 does not work.

Best Regards
Andree

smileyman
Member
Posts: 146
Joined: 04 Jun 2008 06:29
Location: Germany

Re: Problem download binary to 4038

Post by smileyman » 01 Dec 2010 16:46

Hi Andree,

yes at my company is the sam problem.
All 4028 / 4038 phones work correct. The most 4068 phones are ok. But some 4068 show the same error.
The phones boot in text mode (without graphik or layout), display 'BAD' and can't present ä, ö; ü.
It seems the binaries are not ok or false for this telephone type.

Do you or somebody have an idea to push the correct binaries to the phone?
At the moment we send all this phones back to Alcatel.

smileyman

User avatar
freedom
Member
Posts: 296
Joined: 06 Feb 2006 15:22
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Problem download binary to 4038

Post by freedom » 01 Dec 2010 17:00

Did you already create a service request at Alcatel-Lucent?

Seems to be an issue with only some of the sets (although 20 out of 300 is quite a lot).
Are all the sets that have the issue from the same fabrication date?

smileyman
Member
Posts: 146
Joined: 04 Jun 2008 06:29
Location: Germany

Re: Problem download binary to 4038

Post by smileyman » 01 Dec 2010 17:05

freedom wrote:Did you already create a service request at Alcatel-Lucent?
No i at least, not.
I have orderd 10 Phones at Telekom Deutschland. 5 Phones are BAD-phones. :-(
I will send the last phones back in the next days.

smileyman

User avatar
a.neumann
Member
Posts: 7
Joined: 07 Jan 2010 10:35

Re: Problem download binary to 4038

Post by a.neumann » 02 Dec 2010 02:44

Ok, seems there is a Problem with some Phones.

I could not open a SR, because i am no ACSE.
But my colleque is. He will open a SR for me.

@smileyman: Which Software Version do you use?

Best Regards

Andree Neumann

smileyman
Member
Posts: 146
Joined: 04 Jun 2008 06:29
Location: Germany

Re: Problem download binary to 4038

Post by smileyman » 02 Dec 2010 11:09

Hi Andree,

we have OXE 9.1 Patch 21.

smileyman

User avatar
pronei
Member
Posts: 12
Joined: 07 Oct 2010 16:14
Location: Nashville, TN
Contact:

Re: Problem download binary to 4038

Post by pronei » 03 Dec 2010 11:21

The 20 phones that are BAD, are they all on the same data switch? Have you attempted to move one of the BAD phones to a different data switch or plug directly to the LANX to see if it would work?

smileyman
Member
Posts: 146
Joined: 04 Jun 2008 06:29
Location: Germany

Re: Problem download binary to 4038

Post by smileyman » 04 Dec 2010 07:25

pronei wrote:The 20 phones that are BAD, are they all on the same data switch?
Not at me: different switches, other locations. It's crystal-hardware without LANX.

Thankyou
Best regards
smileyman

User avatar
a.neumann
Member
Posts: 7
Joined: 07 Jan 2010 10:35

Re: Problem download binary to 4038

Post by a.neumann » 13 Dec 2010 07:22

There is a SR pending by Alcatel.
Seems there are bigger Problems with some IP-Phones.

Tomorow i will try to capture a TCPDump of the Firmware Loading.
I will update you if i found a Solution for this Problem.

Best regards

Andree

User avatar
Rens
Member
Posts: 52
Joined: 27 Dec 2009 05:37
Location: The Netherlands

Re: Problem download binary to 4038

Post by Rens » 13 Dec 2010 13:09

We have the same issue on site. The site contains around 3000 extensions. The first 2200 where installed with release i1.605.14e and 16c. The last 800 where installed after the upgrade to i1.605.21. Quite a lot of sets give the problem now. Before the upgrade this didn't happen.

The first two parts of the software load correctly, the third and last part fails. Sometimes the problems solves itself but most of the time we end up replacing the set.

I hope they are able to solve this soon,

Regards,

Rens

Post Reply

Return to “Bugs & Security issues”