release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

gpapadaki
Member
Posts: 5
Joined: 23 Mar 2016 07:06

release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by gpapadaki » 25 Sep 2017 02:53

We upgraded a system from release 3.0 (two cpu5) to release 12.0 (two appliance server with two intip3 as ioip3 boards).The shelf with the two ioip3 boards is an act28 .
The two ioip3 boards come in service (one master and one slave) only after we switch of the power supply of the shelf and switch it on again. The problem is that some cards do not come into service. The cards that do not come into service are positioned from 18 up to 27.
The other problem is that If we reboot one ioip3 board the board does not come into service again. It only comes in service if we remove the Ethernet cable from the other ioip3 board. In this case all the cards stay out of service.

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 6776
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by cavagnaro » 25 Sep 2017 23:57

Try to slot the cards one by one. After an upgrade many times all boards trying to download binaries can create a bottle neck.

Enviado de meu E6633 usando Tapatalk

Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

gpapadaki
Member
Posts: 5
Joined: 23 Mar 2016 07:06

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by gpapadaki » 27 Sep 2017 06:54

Thanks for the help we have done this already. If ioip3 (position 1-6) is in service cards 1-17 are in service. If we reboot this card it is stays out of service. Even if ioip3 in position 1-20 is in service all cards are in status out of service. The system is unstable. If we reboot the shelf sometimes only one ioip3 goes into service sometimes both go into service.

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3992
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by tot3nkopf » 27 Sep 2017 07:35

Incidents in incvisu?

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3382
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by vad » 27 Sep 2017 08:21

As I understand - you ordered an upgrade recently. So - you have SPS (service contract). Request help from your ALU business partner.

gpapadaki
Member
Posts: 5
Joined: 23 Mar 2016 07:06

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by gpapadaki » 27 Sep 2017 10:47

No incident. Do you think it couldd be the patch? We have installed patch 140312d. We have opened an sr but any idrs could be usefull.

sadim
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 494
Joined: 02 Jun 2006 07:11
Location: Portugal

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by sadim » 28 Sep 2017 04:23

Hi,
Did you check PSAL, this is very important in case of INTIP3.
Also did you check Power Supply, perhaps power supply is near is limit. Did you add more boards ?

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3382
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by vad » 28 Sep 2017 04:46

With PSAL alarm - must be incident on AS.

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3382
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by vad » 28 Sep 2017 04:48

All IOP3/AS - in the same IP network?
For IOP3/AS - used one Ethernet connection or two (in one switch or two)?

sadim
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 494
Joined: 02 Jun 2006 07:11
Location: Portugal

Re: release 12.0 with two appliance server and two intip3 as ioip3 boards

Post by sadim » 28 Sep 2017 05:24

Hi Vad,
INTIP3 are more sensitive then AS, so you can have issues with INTIP3 and no incidents. I had already this issue on the past.
Regards

Post Reply

Return to “System”