Problem with RTP between nodes

Post Reply
vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3481
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Problem with RTP between nodes

Post by vad » 28 Oct 2016 03:06

We have strange situation, may be someone have idea.
Two nodes (branch offices in two countries), common hardware, internode link - Hybrid, IP, calls via VPN overflow (H323), DPNSS prefixes created, used G711 (IP domain, VPN overflow).
Node 1 - R11.0.1 k1.520.36
Node 2 - R11.2 l1.301.35

IP user from node 2 calls IP user from node 1.
t3 trace show standard behaviour - SETUP to GA from node 1, RTP info (IP user node 2 address), after CONNECT/CONNECT ACK - we have FACILITY - info about RTP ports/addresses (IP phones from both sides).
Connection established, no problem with voice.

User from node 2 want to make conference and start to dial number. In t3 trace we see FACILITY message (info about GD-3 RTP port/address). User from node 1 shall be putted on hold and hear "music on hold" from GD-3. But hear silence.
After some timeout connection broken (RELEASE - TEMPORARY FAILURE).
And on node 2 we have incident - 0:4412=H323 : end of the communication with cause 5

We have some more network nodes (R10.1.1, R11.0.1) with the same type of connection (from PBX point of view, from data network point of view - IPsec). No problem with calls, hold, conferences.
Maybe someone have the same problem with R11.2 in full IP ABC-F network (with hold, conference in network).

User avatar
dryhouse
Member
Posts: 161
Joined: 06 Apr 2010 06:11
Location: Madrid,Spain

Re: Problem with RTP between nodes

Post by dryhouse » 28 Oct 2016 03:39

Hi Vad,

I know this incident. Some old versión have the parameter "direct rtp for H323 Terminals". Must to be equal in both nodes.

I hope help you.

Regards
may the force be with you....

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3481
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: Problem with RTP between nodes

Post by vad » 28 Oct 2016 03:53

direct rtp for H323 Terminals = False on both side.
With sniffer - we see - RTP present (music on hold) on the remote side.
We have no problem with usual call. Problem started when user placed on hold (IP user now shall receive RTP not from initial calling set but from GD)

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 7004
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: Problem with RTP between nodes

Post by cavagnaro » 28 Oct 2016 07:49

In 11.2 we have faced also weird IP problems, not with H323 but SIP. We did downgrade and works fine...ALE was checking. We have had like 3 incidents already, therefore we decided to wait a little bit more before trying again.

Enviado de meu E6633 usando Tapatalk
Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

sadim
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 500
Joined: 02 Jun 2006 07:11
Location: Portugal

Re: Problem with RTP between nodes

Post by sadim » 28 Oct 2016 09:09

Hi,
L1.301.35 is not a R11.2 it is R11.1

Regards

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3481
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: Problem with RTP between nodes

Post by vad » 31 Oct 2016 00:47

sadim wrote:Hi,
L1.301.35 is not a R11.2 it is R11.1

Regards
Yes, 11.1. My mistake.

Post Reply

Return to “Inter-Node Links”