TLS protocol SIP trunk

Post Reply
User avatar
acamup
Member
Posts: 22
Joined: 13 Jun 2011 04:14

TLS protocol SIP trunk

Post by acamup » 11 Oct 2017 06:34

Hello everyone,
I have OXE R11.0, can the SIP trunk to the ISP to pick up a protected communication will use TLS protocol without Tales module? Thanks.

jetcster
Member
Posts: 26
Joined: 22 Apr 2011 08:26

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by jetcster » 11 Oct 2017 11:01

Nope, SSM is required.

User avatar
tgn
Member
Posts: 796
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by tgn » 11 Oct 2017 14:06

it is possible without thales but with a sbc. inside communication will be without tls, outside communication is tls secured.

regards...
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

jetcster
Member
Posts: 26
Joined: 22 Apr 2011 08:26

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by jetcster » 12 Oct 2017 04:00

Alcatel made SBC, or a 3rd party one ?

User avatar
tgn
Member
Posts: 796
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by tgn » 12 Oct 2017 04:38

alcatel sells audiocodes sbc. with audiocodes it will work (but i think licenses are needed in sbc for tls).
don't know about other sbc's, but i think it's not a good sbc when this is not possible... ;)

regards...
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

jetcster
Member
Posts: 26
Joined: 22 Apr 2011 08:26

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by jetcster » 12 Oct 2017 04:51

Alcatel sells some SBC on a virtual appliance (OpenTouch SBC ?), is it Audiocodes one ?

User avatar
tgn
Member
Posts: 796
Joined: 30 Dec 2009 17:59
Location: Germany

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by tgn » 12 Oct 2017 04:53

Yes it is (Audiocodes Mediant VE - Virtual Edition).

Regards...
--- back to basics... focus your eyes to the essential things... ---

jetcster
Member
Posts: 26
Joined: 22 Apr 2011 08:26

Re: TLS protocol SIP trunk

Post by jetcster » 12 Oct 2017 05:01

OK, thanks for the info.

Post Reply

Return to “SIP”