SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post Reply
oliver0513
Member
Posts: 1
Joined: 18 Apr 2009 02:59

SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by oliver0513 » 06 Aug 2010 18:03

Hi all,

I would like to monitor how many channels were be used on T2 access and graph it with Cacti for example.
It's for Omnipcx enterprise, but i couldn't found anywhere the correspondant snmp OID to get it.

Any help ?

Thanks in advance.

Elandryl
Member
Posts: 34
Joined: 20 May 2008 05:13

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by Elandryl » 09 Mar 2011 02:59

Hi Oliver,

I'm sorry i don't have the solution but i'm looking for it too.
Did you find out which OID we need to look at ?

Thanks

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1326
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by alex » 09 Mar 2011 04:15

This feature is available from Release 9.0 of OXE. Check whether it is your case.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Elandryl
Member
Posts: 34
Joined: 20 May 2008 05:13

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by Elandryl » 11 Mar 2011 03:08

Exactly but i can't browse to find the OID myself.
I Can't add the A4400 mib to my snmp tools ....

Everytime there is an error :x

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1326
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by alex » 11 Mar 2011 08:33

[quote="ElandrylEverytime there is an error :x[/quote]
Did you configure SNMP parameters?
OID should start with 1.3.6.1.4.1.637
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Elandryl
Member
Posts: 34
Joined: 20 May 2008 05:13

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by Elandryl » 15 Mar 2011 09:53

I open a case and it's not possible ......

This feature was in the roadmap but well ... what kind of people using snmp supervision would supervise trunks ?
So they didn't had it ....
But we can make a snmp request to get the OXE version !
I was enjoying that they add snmp to the OXE but it seems i was wrong ...

You have to send a marketing request throught your respective channel partner, maybe they will add it.

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1326
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by alex » 17 Mar 2011 09:00

Elandryl wrote:This feature was in the roadmap but well ...
So they didn't had it ....
It is still there in the 9.0 course handouts.
Image

But if you check MIBs - you would not find anything about TGs.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

jpissot
Member
Posts: 183
Joined: 22 Dec 2008 10:32

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by jpissot » 12 Apr 2011 09:08

Hello,

Have you find the oid for T2 access?
My customer would like supervise his T2?

Thanks

Elandryl
Member
Posts: 34
Joined: 20 May 2008 05:13

Re: SNMP OID for T2 access supervision (OXE)

Post by Elandryl » 20 Jul 2011 04:21

In R9 it didn't exist, as Alex said it's in courses book, i found it there too..
It was supposed to be added but it wasn't, i'm looking to R10 doc to see if they finally add it !

Post Reply

Return to “SNMP Configuration”