New CPU8 - LAN / Serial Connection

vad
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 3570
Joined: 23 Sep 2004 06:47
Location: Russia

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by vad » 15 Aug 2019 05:33

I think problem not with CPU-8 but with W10 (not working RS-232). Easy to find - start terminal program, connect Rx to TX (more easy with DB-9 connector). Type something. If you see what you type - V24 works.

alexeik
Member
Posts: 278
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by alexeik » 15 Aug 2019 05:46

I had never any problems using rs232 in my laptop... And i use it many many times...

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1371
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by alex » 20 Aug 2019 04:08

Me too has no problem with V.24 connection since 4400 Release 1.5.
But... :o :shock: :? It did happen to me yesterday. Trying to load CPU8 with 12.3 I have very strange output on serial connection - seemed like not all pages were printed out and finally all output stopped.
I loaded PC installer to a customer's PC with Windows 7 and connected console to that PC - and it worked like a charm.
I recently switched to 64-bit Windows 10 from 32-bit so I think it's a Windows serial driver problem.
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

alexeik
Member
Posts: 278
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by alexeik » 20 Aug 2019 04:46

i did about 20 upgrades with cpu 8 or cs3 in the last weeks, with my win 10 64bit...
i use https://www.delock.de/produkte/G_61425/treiber.html
and hab never any problems

Asmund
Member
Posts: 2
Joined: 19 Aug 2019 07:55

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by Asmund » 20 Aug 2019 05:58

Hi Alexeik

I have a short question, can I use the plug you refer to "G_61425" to connect to a CS-3/GD-3 on Common hardware ? I do not get response from CS-3/GD-3 when tying to connect to my laptop. Win10 using Putty or TeraTerm.

alexeik
Member
Posts: 278
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by alexeik » 20 Aug 2019 06:54

yes should work, i use putty all the time
9600 / 8/n/1
floatcontrol off

User avatar
alex
Senior Member
Posts: 1371
Joined: 06 Jul 2004 07:27
Location: Russia
Contact:

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by alex » 20 Aug 2019 10:02

Just to add more entropy - before switching to CPU8 I connected my notebook to the customer's CPU7-2 serial ports without any problem. With any GD it's not a problem also. Only when we replaced CPU7-2 with CPU8 this strange thing happened.
And my HP 6730b has a real UART not a USB converter :shock: .
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

sadim
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 510
Joined: 02 Jun 2006 07:11
Location: Portugal

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by sadim » 21 Aug 2019 17:58

You can check on system doc, but for cpu8 you need a different CBC conector.
BR

Asmund
Member
Posts: 2
Joined: 19 Aug 2019 07:55

Re: New CPU8 - LAN / Serial Connection

Post by Asmund » 28 Aug 2019 09:52

Thank for answer.

Post Reply

Return to “Boards”