OXO--Open Touch connection

Locked
mgsox
Member
Posts: 186
Joined: 31 Aug 2007 05:14

OXO--Open Touch connection

Post by mgsox » 25 Sep 2013 04:17

Hi everyone I have a problem concerning the interconnection between OmniPCX Office 9.1 and opentouch 1. They are connected using sip trunk. User A is located in OXO and B in open touch. The algorithm used id G711. When A calls B, the communication is ok. When B calls A the set rings ok when they try to answer the communication is cut (on off hook). On the sip trace I get


SIP/2.0 488 Not Acceptable Here
User-Agent: OXO_GW_910/037.001
Reason: Q.850;text="Bearer capability not implemented";cause=65
Warning: 305 172.16.9.11 "No Common Codec"
To: <sip:1605@172.16.9.11;user=phone>;tag=156c519c15a5a4cc7d09114beede8b27
From: "Visitor ." <sip:97976301@172.16.29.3;user=phone>;tag=c38a3dd4cb04685cfec6c898feed4edf
Call-ID: ea8ba72963b17daf14b9765b6b602946@172.16.29.3
CSeq: 322437136 INVITE
Via: SIP/2.0/UDP 172.16.29.3;branch=z9hG4bKea6776f855cb7a64fbdd911c28438b8a
Content-Length: 0

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4023
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO--Open Touch connection

Post by tot3nkopf » 25 Sep 2013 07:52

Code: Select all

Warning: 305 172.16.9.11 "No Common Codec"
Isn't it self explanatory?

mgsox
Member
Posts: 186
Joined: 31 Aug 2007 05:14

Re: OXO--Open Touch connection

Post by mgsox » 25 Sep 2013 08:09

thanks for the reply
yes it is !but how do i solve it? both pbx have the same codec. so what is the problem?

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4023
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO--Open Touch connection

Post by tot3nkopf » 25 Sep 2013 08:15

mgsox wrote:thanks for the reply
yes it is !but how do i solve it? both pbx have the same codec. so what is the problem?
framing?

mgsox
Member
Posts: 186
Joined: 31 Aug 2007 05:14

Re: OXO--Open Touch connection

Post by mgsox » 25 Sep 2013 08:21

the codec is g711 a-law 20ms ( i should have said that before! sorry) the connection was working when oxo was r8. we have upgraded the system few days a go

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4023
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO--Open Touch connection

Post by tot3nkopf » 25 Sep 2013 08:27

mgsox wrote:the codec is g711 a-law 20ms ( i should have said that before! sorry) the connection was working when oxo was r8. we have upgraded the system few days a go
if you leave default on OXO side what happens?

mgsox
Member
Posts: 186
Joined: 31 Aug 2007 05:14

Re: OXO--Open Touch connection

Post by mgsox » 25 Sep 2013 08:32

we have the same issue. that is why we only configured one type of code in both sites to see if there was a mismatch. ( a new codec g722 is on the market!)

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4023
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO--Open Touch connection

Post by tot3nkopf » 25 Sep 2013 08:38

mgsox wrote:the codec is g711 a-law 20ms ( i should have said that before! sorry) the connection was working when oxo was r8. we have upgraded the system few days a go
Check codec pass-through settings on OXO side.
If you dial from an analog or digital set you have the same issue?

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 7001
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: OXO--Open Touch connection

Post by cavagnaro » 25 Sep 2013 12:32

I don't believe it... check the negotiation messages and verify codec is the same. Avoid multicoding

Sent from my XPeria Z
Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

mgsox
Member
Posts: 186
Joined: 31 Aug 2007 05:14

Re: OXO--Open Touch connection

Post by mgsox » 27 Sep 2013 07:55

Case solved!
If I configure the ars of oxo to have default compression, it works fine.
It looks like a bug to me but is a work around!

Thank you all for your help

Locked

Return to “GENERAL”