IP Desktop Softphone over VPN

junoooni
Member
Posts: 126
Joined: 29 Aug 2016 02:34

IP Desktop Softphone over VPN

Post by junoooni »

Hi

I am trying to register my IP Desktop Softphone (on Windows 10) latest version to my office OXO Connect (R3.2). it works well over LAN/WLAN but does not connect through VPN. We are using Fortinet Firewall VPN Client.

Any suggestions?

Ludvigc
Member
Posts: 7
Joined: 29 Nov 2019 04:37

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by Ludvigc »

junoooni wrote:
18 Mar 2020 08:40
Hi

I am trying to register my IP Desktop Softphone (on Windows 10) latest version to my office OXO Connect (R3.2). it works well over LAN/WLAN but does not connect through VPN. We are using Fortinet Firewall VPN Client.

Any suggestions?
Found any fix for this? Having the same issue using Fortinet VPN client.

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 7014
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by cavagnaro »

Just be sure you are setting up correct ports to be part of your firewall rules.
Check documentation about TCP/UDP ports
Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

Ludvigc
Member
Posts: 7
Joined: 29 Nov 2019 04:37

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by Ludvigc »

cavagnaro wrote:
21 Mar 2020 01:28
Just be sure you are setting up correct ports to be part of your firewall rules.
Check documentation about TCP/UDP ports
Ports are open, i can ping the TFTP adress but still not working.
out of ideas.

alexeik
Member
Posts: 291
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by alexeik »

what does the display show when connected over vpn?

Ludvigc
Member
Posts: 7
Joined: 29 Nov 2019 04:37

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by Ludvigc »

Just says "Connection lost" for like 5 seconds, then the whole softphone crashes.

alexeik
Member
Posts: 291
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by alexeik »

then it is a firewall... like cavagnaro said check the documentation about what ports are used and check the firewall...

Ludvigc
Member
Posts: 7
Joined: 29 Nov 2019 04:37

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by Ludvigc »

alexeik wrote:
26 Mar 2020 08:42
then it is a firewall... like cavagnaro said check the documentation about what ports are used and check the firewall...
The firewall rule is set to allow all. Trying to figure out what the issue might be

alexeik
Member
Posts: 291
Joined: 26 Apr 2007 10:47
Location: Bad Oeynhausen, germany

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by alexeik »

local windows firewall?

Ludvigc
Member
Posts: 7
Joined: 29 Nov 2019 04:37

Re: IP Desktop Softphone over VPN

Post by Ludvigc »

alexeik wrote:
26 Mar 2020 08:58
local windows firewall?
Tried with local firewall disabled aswell :roll:

Post Reply

Return to “Ip Desktop Softphone”