Assign a DDI to a phone

Post Reply
BCowman
Member
Posts: 8
Joined: 12 Sep 2012 07:03

Assign a DDI to a phone

Post by BCowman » 14 Sep 2012 03:48

I'm a complete newbie to Alcatel and have inherited a system with little to no documentation.

I need to assign a DDI to a phone. Can someone give me direction on how to do this?

Is there any place where I can download documentation or computer based training?

dvid9976
Member
Posts: 71
Joined: 28 Jul 2008 04:10

Re: Assign a DDI to a phone

Post by dvid9976 » 17 Sep 2012 10:50

the place to add a new DDI is the translator.

if you have a simple configuration, go down in hierachy in Translator-> External numbering plan-> Default DDI num. Translator -> Create and complete the fields as needed:

- DID num. transl. identifier : 0
- First External Number : Type here the portion of the number used to be routed to the extension

- First Internal Number : type here the Extension number where the DDI has to be pointed
- Range Size : 1 (default value is one, but you can create a range if you want to)
- Unique Internal Number + NO (leave as No)

I suggest to you that you review&modify all the entries in Translator 0, so you have a template to create the new one.


if the configuration that you do does not work, then you have to check:

- if DDI is managed in your trunk group
- How many digits are being analized by the translator.
- What translator is associated for your trunk group

BCowman
Member
Posts: 8
Joined: 12 Sep 2012 07:03

Re: Assign a DDI to a phone

Post by BCowman » 17 Sep 2012 13:53

Thanks that worked.

If there is no agent logged in to the station or the agent is not active I need the caller to receive a busy tone.

dvid9976
Member
Posts: 71
Joined: 28 Jul 2008 04:10

Re: Assign a DDI to a phone

Post by dvid9976 » 18 Sep 2012 03:26

where is te DDI pointing to?
to the agent or to the pro-acd extension?

BCowman
Member
Posts: 8
Joined: 12 Sep 2012 07:03

Re: Assign a DDI to a phone

Post by BCowman » 18 Sep 2012 12:58

The DDI is pointing to the agent.

hasn
Member
Posts: 1
Joined: 22 Oct 2019 06:55

Re: Assign a DDI to a phone

Post by hasn » 22 Oct 2019 07:04

hello i have Omni Visita 8770 on local server ... i have tried to create ddi but its not working.... the issue is when we ring external the call is coming from unknown number .. i need to solve this ... i can provide you support session via rdp or teamviwer,, im rellay want to fix that

Post Reply

Return to “4760”