Pipe | ?

Post Reply
Kedare
Member
Posts: 2
Joined: 13 Jan 2014 07:44

Pipe | ?

Post by Kedare » 06 Feb 2014 14:59

Hello,

Just a simple question from a Cisco guy.
Is there a way on a Omniswitch CLI to do the equivalent of what we can do using the pipe on Cisco IOS/ASA, HP/H3C Comware like "show whateveryouwant | include xxx" ?

I can't find how to do this...

Thanks

User avatar
frank
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 12671
Joined: 06 Jul 2004 00:18
Location: New York
Contact:

Re: Pipe | ?

Post by frank » 06 Feb 2014 20:16

hi -
No, it's sadly not possible.
Code Free Or Die

devnull
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 929
Joined: 07 Sep 2010 10:16
Location: Germany

Re: Pipe | ?

Post by devnull » 07 Feb 2014 05:55

Thats not cpompletly correct:
You can in Alcatel OS 7 (on OS6900 and OS10k), which features more or less all basic Linux commands like grep, tail, ...

On AOS 6 you can trick a bit:

do:
"more" (for output in pages)
then:
"show configuration snapshot"

when the first page is shown you can do filters:

VoIP-Switch1 -> more
VoIP-Switch1 -> show configuration snapshot
! Stack Manager :
! Chassis :
system name VoIP-Switch1
system location
[cut]

More? [next screen <sp>, next line <cr>, filter pattern </>, quit <q>]

here enter "/" and you filter pattern:
Enter filter pattern: *802.1q*
vlan 1 802.1q 1/2 "TAG PORT 1/2 VLAN 1"
vlan 1 802.1q 2/9 "TAG PORT 2/9 VLAN 1"
vlan 10 802.1q 1 "TAG AGGREGATE 1 VLAN 10"
vlan 300 802.1q 1 "TAG AGGREGATE 1 VLAN 300"

Hope that helps..

Kedare
Member
Posts: 2
Joined: 13 Jan 2014 07:44

Re: Pipe | ?

Post by Kedare » 07 Feb 2014 06:37

Do you know if Alcatel OS 7 is available on 6850 en 9700 ? :)
I'm currently on version 6.

devnull
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 929
Joined: 07 Sep 2010 10:16
Location: Germany

Re: Pipe | ?

Post by devnull » 07 Feb 2014 08:16

No.. it is not and will never be available on that switches.
OS7 is only for 6900 and OS10k.

9700 is EoS if i remember right for 6850(E) there are Upgrades to 6.4.6, but they use the same syntax. If you have 6850 (without E) you will be "stuck" at 6.4.4

AFAIK on the newer switches (6900 & 10k) there is a linux running while on the oldones it's a vxworks.

So no new syntax for "old" devices

Post Reply

Return to “Misc”