Page 1 of 1

Multicast only routing one direction

Posted: 10 Jul 2019 14:20
by songstadw
I have a PIM-SM setup with a source connected to a 6900 which then connects to a pair of 6900S configured with advanced routing which routes to another 6900 building router and finally to a 6450 and the listeners.

Source (10.0.240.75) -> [6900 switch (VLAN 240)] -> [2x 6900 router1 (VLAN 240] -> [6900 router2] -> [6450 switch (VLAN 301)] - listener (10.10.1.182)

Routers are using OSPF
Querying and Querier-Forwarding are enabled on the switches.
This configuration works from left to right. But if I create a source to the right side of the diagram and a listener on the left, multicast traffic does not pass.

Router1:
! IP Multicast:
ip load pim
ip pim interface "VLAN0001"
ip pim interface "VLAN0721"
ip pim interface "VLAN0722"
ip pim interface "Core2-OSPFRtr"
ip pim interface "VLAN0240"
ip pim interface "vlan0097"
ip pim cbsr 10.0.0.1 priority 101 mask-length 4
ip pim candidate-rp 10.0.0.1 239.0.1.0/24 priority 101 interval 100
ip pim static-rp 239.0.1.0/24 10.0.0.1 priority 10
ip pim bidir admin-state enable
ip pim bfd-state enable
ip pim mbr all-sources
ip pim sparse admin-state enable
ip pim dense admin-state disable
ipv6 pim sparse admin-state disable
ipv6 pim dense admin-state disable

! DVMRP:
ip load dvmrp
ip dvmrp admin-state disable

! IPMR:
ip mroute mbr admin-state enable
ip mroute interface "VLAN0721" ttl 16
ip mroute interface "VLAN0722" ttl 16
ip mroute interface "Core2-OSPFRtr" ttl 11
ip mroute interface "VLAN0240" ttl 16

Router2:
-> show configuration snapshot ipmr
! IP Multicast:
ip load pim
ip pim interface "OSPF-Router"
ip pim interface "TS-LAN" stub
ip pim interface "ESC-LAN"
ip pim interface "VLAN1001"
ip pim interface "VLAN1017"
ip pim sparse admin-state enable
ip pim dense admin-state disable
ipv6 pim sparse admin-state disable
ipv6 pim dense admin-state disable

! DVMRP:
ip load dvmrp
ip dvmrp admin-state disable

! IPMR:


Any ideas?

*edited to reflect actual config as previously posted config was not the partially working one