6860 and 6900 latest and stable OS

Post Reply
jagzeer
Member
Posts: 24
Joined: 28 Feb 2016 04:04

6860 and 6900 latest and stable OS

Post by jagzeer » 27 Feb 2018 01:22

Hi, All

Its been a while since I was doing Alcatel device and Iget lost of track (forgot most of it). Now I have a new project to deploy Alcatel devices.

Just need advise if 8.4.1.170 is the latest and stable release. Planning to deploy this version in both 6860 and 6900.
Anyone who might have been using this OS? Any issues encountered?

OS6860(E)_AOS_8.4.1.170.R01_GA_Release.zip
OS6900_8.4.1.170.R01_GA_Release.zip

Also last thning, we purchased Advance routing which will be deployed in 6860E, where can we activate this license? I believe its in the web or some sort.

Thanks all for your inputs and advice.

Jagz

devnull
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 922
Joined: 07 Sep 2010 10:16
Location: Germany

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by devnull » 27 Feb 2018 02:51

I think AOS_8.4.1.229 (8.4.1R02) is the latest release, but a new one is probably just around the corner (old is from November, new releases roughly every 3 month)

Licence: you need to put the license to the device and then issue license apply

-> license apply file /flash/swlicense.dat
The switch will reboot after the license is applied.
Are you sure you want to proceed(Y/N)?Y

jagzeer
Member
Posts: 24
Joined: 28 Feb 2016 04:04

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by jagzeer » 28 Feb 2018 05:28

Thanks Devnull

ketler
Member
Posts: 1
Joined: 02 Mar 2018 21:17

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by ketler » 02 Mar 2018 21:40

Hi jagzeer,

In order to activate the license on OS6860 switches, you need the following information:
MAC Address & Serial Number of the switch and activation number.
The first 2 are easy to obtain by issuing "show chassis" command.
For the last one, it depends if you received the activation number or just the digital confirmation.
1. If you received the activation number, just go to https://support.esd.alcatel-lucent.com/ ... seData.jsp and fill the form ( you will be prompted to download license file )
"license apply file Txxxxxxx_AR.txt"
2. If you have only the order confirmation, please go to https://support.esd.alcatel-lucent.com/ ... mQuery.jsp fill the form with your order number and follow the steps provided by the portal

jagzeer
Member
Posts: 24
Joined: 28 Feb 2016 04:04

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by jagzeer » 08 Mar 2018 22:37

Hi, Guys

Im having issue with my license installing the license.We bought advance routing but I cannot apply it.


-> license apply file /flash/license.txt

Wed Jan 1 01:31:04 : vc_licManager licMgr info message:
+++ <<Virtual-Chassis license installation>>
+++ Open license file:/flash/license.txt

+++ No license to install.

Wed Jan 1 01:31:04 : vc_licManager licMgr warning message:
+++ Warning - Chassis: 0 Mac: 2c:fa:a2:b7:8e:71 still has a demo license present!

Wed Jan 1 01:31:04 : vc_licManager licMgr info message:
+++ getInfoFromInstallMap(763): No licenses in install map.
->


I check the license info, there is an existing license. How do I detelet this license?

-> sh license-info
Time (Days) Upgrade Expiration
VC device License Type Remaining Status Date
----+------+---------------+---------------+---------------+--------------+----------------
1 0 Advanced PERM NA NA NA

Regards

silvio
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 1161
Joined: 01 Jul 2008 10:51
Location: Germany

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by silvio » 09 Mar 2018 04:34

sorry for writing this: but with the last releases it is not necessary to buy the Adv. Lic. With 8.4.1 the adv. lic is installed per default. So all is okay for you. You don't need to delete the installed permanent one (only demo lic should be deleted). You don't need to install any new license
regards
Silvio

jagzeer
Member
Posts: 24
Joined: 28 Feb 2016 04:04

Re: 6860 and 6900 latest and stable OS

Post by jagzeer » 09 Mar 2018 07:27

Thank you very much Silvio.

Post Reply

Return to “OmniSwitch 6860 / 6860E”