SIP RTP Proxy

A H323 and SIP forum only !
Post Reply
azamated
Member
Posts: 46
Joined: 24 Aug 2011 01:42

SIP RTP Proxy

Post by azamated » 18 Sep 2012 04:50

Hi everybody,
I have OXE rel. 9.1 patch 37a

we want to implement sip trunk to sip trunk transit. And we 've got broblem with RTP flow. It is flowing directly , not through PBX.

How to switch on RTP proxy feature??

Thanks

User avatar
giovanni.attolini
Member
Posts: 263
Joined: 16 Apr 2009 13:44
Location: Veranopolis-RS-BRAZIL
Contact:

Re: SIP RTP Proxy

Post by giovanni.attolini » 18 Sep 2012 06:36

Let us understand, what is the devices between the RTP flow?


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Giovanni A. Attolini
https://www.facebook.com/gio.atto

"When you make a stupid question, wait for a stupid answer!"

azamated
Member
Posts: 46
Joined: 24 Aug 2011 01:42

Re: SIP RTP Proxy

Post by azamated » 18 Sep 2012 07:12

There are 3 devices : PABX_Motorola -(sip trunk) - ALU- OXE - (sip trunk) - Sip provider

When PABX Motorolla trys to call outside the SIP signalling is going theough ALU, but RTP is going directly from Motorola to SIP provider. But threre is a difficulties with network and NAT to all this scenario.
So I need that ALU to proxy RTP traffic as well

User avatar
giovanni.attolini
Member
Posts: 263
Joined: 16 Apr 2009 13:44
Location: Veranopolis-RS-BRAZIL
Contact:

Re: SIP RTP Proxy

Post by giovanni.attolini » 18 Sep 2012 07:29

I'm not pretty sure, but since R9.0, the direct RTP is disabled for some boards.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Giovanni A. Attolini
https://www.facebook.com/gio.atto

"When you make a stupid question, wait for a stupid answer!"

azamated
Member
Posts: 46
Joined: 24 Aug 2011 01:42

Re: SIP RTP Proxy

Post by azamated » 18 Sep 2012 07:54

very strange system...

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4001
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: SIP RTP Proxy

Post by tot3nkopf » 18 Sep 2012 10:04

Try IP parameters--> Direct RTP --> false
You may need to restart INTIP board.

dmroot
Member
Posts: 1
Joined: 22 Dec 2015 04:10

Re: SIP RTP Proxy

Post by dmroot » 08 Nov 2017 06:47

There's no global value IP parameters--> Direct RTP --> false - there are only "Direct RTP For H323 Terminals".. And what one can do with SIP-trunks media, when You need to create SIP-trunk with no direct media??? Is there any way out? In my case i have crystal based media gateway.
My OXE is R11.1-l1.301-35-a

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4001
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: SIP RTP Proxy

Post by tot3nkopf » 09 Nov 2017 06:07

Not possible. Check the date!!! This is not available anymore.
I guess you can force the trunk through an SBC...I know direct RTP through SIP is a real problem for firewall configuration...

Post Reply

Return to “H323 / Sip”