OXO SIP Register on OXE

A H323 and SIP forum only !
elkiwi
Member
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2008 09:24
Location: R.O.P.

OXO SIP Register on OXE

Post by elkiwi » 01 Dec 2009 12:45

Hi guys, i need some help here.

I'm trying to connect an OXO R7.1 to an OXE R8 using SIP. The idea is to register the OXO PBX in OXE for security reasons.

I can see that OXO is registered in OXE by "sipregister" command but i can't call extensions from OXO to OXE.

I've tried with xlite softphone and works fine, it register and can call to any extension on OXE.

I made traces using wireshark and i can see that when oxo sends an INVITE, OXE responds with a "Trying" message and inmediately OXE sends a "407 Proxy Athentication Required".

The difference between OXO and Xlite is that after that 407 message Xlite sends an ACK and another INVITE message with success. On the contrary after that 407 message, OXO sends an ACK and another rejected INVITE.

OXO IP: 192.168.92.246
OXE IP: 192.168.92.100
XLITE IP: 192.168.92.91

As you can see on traces above.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4035
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by tot3nkopf » 01 Dec 2009 17:13

Post external gateway configuration in OXE and SIP config parameters in OXO + ARS configuration.

Looks to me as an authentication problem.

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 7009
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by cavagnaro » 01 Dec 2009 19:50

In OXE SIP Gateway try to disable authentication and try again.
Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

elkiwi
Member
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2008 09:24
Location: R.O.P.

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by elkiwi » 02 Dec 2009 06:13

With authentication disabled works fine, but with authentication enabled works fine with xlite.

I also did tests using the same user for Xlite and oxo with authentication. In the case of xlite works fine as in the trace, it register and authenticate, but in oxo gives me the message 407.

Therefore i think the problem is on OXO side and not OXE.

I'm uploading OXO SIP Config.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4035
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by tot3nkopf » 02 Dec 2009 06:47

Are you sure that user name and password are the same (required) in OXO and external gateway in OXE?

elkiwi
Member
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2008 09:24
Location: R.O.P.

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by elkiwi » 02 Dec 2009 06:49

yes 100%. I tried the same user and pass with Xlite and works perfect!

User avatar
tot3nkopf
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 4035
Joined: 02 Feb 2006 10:41
Location: Germany & Romania
Contact:

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by tot3nkopf » 02 Dec 2009 07:28

Try without authentication towards OXO and authentication towards OXE. What is the result?

elkiwi
Member
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2008 09:24
Location: R.O.P.

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by elkiwi » 02 Dec 2009 08:02

The OXO doesn't register even. OXE sends a "401 Unauthorized" message.

I think that something is missing in the OXO configuration but i can't figure out where.

User avatar
cavagnaro
Alcatel Unleashed Certified Guru
Alcatel Unleashed Certified Guru
Posts: 7009
Joined: 14 Sep 2005 19:45
Location: Brasil, Porto Alegre
Contact:

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by cavagnaro » 02 Dec 2009 10:25

Try to compare what XLite sends as username and what does OXO sends as username, there must be some mismatch.
Ignorance is not the problem, the problem is the one who doesn't want to learn

OTUC/ICS ACFE/ACSE R3.0/4.0/5.0/6.0
Certified Genesys CIV 8.5
Certified Genesys Troubleshooting 8.5
Certified Genesys BEP 8.x
Genesys Developer

elkiwi
Member
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2008 09:24
Location: R.O.P.

Re: OXO SIP Register on OXE

Post by elkiwi » 02 Dec 2009 14:28

The username is the same in both cases. But one difference that i saw is in Request-Line. Oxo sends "INVITE sip:2000@192.168.92.100; user=phone SIP/2.0" and Xlite sends "INVITE sip:2000@192.168.92.100 SIP/2.0". I don't know what's that 'user=phone' and if i can change or remove it.

Then in Proxy-Authorization the username, and the other parameters are the same, as you can see on traces.

Post Reply

Return to “H323 / Sip”