Problems with SIP on OXO

A H323 and SIP forum only !
RobertBreu
Member
Posts: 169
Joined: 22 Jun 2008 16:41
Location: Germany

Problems with SIP on OXO

Post by RobertBreu » 16 Dec 2009 12:14

Hi,

i have a problem with my SIP-Account on an OXO (Rel 7.1).
I can register by my provider (sipgate) and can receive calls (but only by the default attendant group) but i can't route the sip-call to an extenions and i can't dial out to another sipgate-account or to an isdn-number.
If it helps you i can attach the database so you can see my configuration.

Thanks
Robert

User avatar
enio.eltz
Senior Member
Posts: 1039
Joined: 28 Jul 2009 09:48
Location: Taquara - RS - Brazil

Re: Problems with SIP on OXO

Post by enio.eltz » 16 Dec 2009 13:44

Hi Robert

OXO doesn't understand a SIP gateway as extension or trunk. You can make and receive some calls through ARS table and private numbering plan from oxo to SIP gateway and from SIP gateway to oxo. I did some tests with a SIP gateway and it works more or less.

Best regards.
Enio Eltz Filho
ACFE OXE R12/R11/R10
ACFE OXO CONNECT R2
ACFE OXO R10/R9

RobertBreu
Member
Posts: 169
Joined: 22 Jun 2008 16:41
Location: Germany

Re: Problems with SIP on OXO

Post by RobertBreu » 17 Dec 2009 14:53

That's new for me, i thought sip-trunking is a official feature since rel. 5?
I know that you can't connect sip-extensions to the oxo but trunking must be possible.
As i said before i can give you my database so you can see the config

Thanks

User avatar
enio.eltz
Senior Member
Posts: 1039
Joined: 28 Jul 2009 09:48
Location: Taquara - RS - Brazil

Re: Problems with SIP on OXO

Post by enio.eltz » 18 Dec 2009 08:35

Hi Robert

Since R5.00 SIP is avalliable in oxo.
I did some tests with external gateways in oxo but it didn't work very well due to dial numbers from gateway to oxo.
I read better your first post. Do you have this oxo logged in a SIP server to make external calls? I have some oxo with SIP servers ( VoIP SIP operators in Brazil ).
Send me its database that I see something.

Best ragards.
Enio Eltz Filho
ACFE OXE R12/R11/R10
ACFE OXO CONNECT R2
ACFE OXO R10/R9

RobertBreu
Member
Posts: 169
Joined: 22 Jun 2008 16:41
Location: Germany

Re: Problems with SIP on OXO

Post by RobertBreu » 21 Dec 2009 05:51

Hi,

i have attached the database.
You have to delete the extension .txt and put the extension .cdb on the file...(Because the extension .cdb is not allowed in this forum!)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
enio.eltz
Senior Member
Posts: 1039
Joined: 28 Jul 2009 09:48
Location: Taquara - RS - Brazil

Re: Problems with SIP on OXO

Post by enio.eltz » 21 Dec 2009 06:20

Hi Robert

I saw its database. Your configuration seems OK, but you dont't have first step, VoIP-x daugther board and software keys for IP trunk.
Without VoIP-x daugther board and software key you don't get to talk.
With the VoIP board and software key in the oxo you need to do this on your system:

Go to voice over ip --> voip parameters --> general --> set the number of ip trunks at number of voip-trunk channels.
Go to external lines --> list of access --> see if it has the voip access.
Go to external lines --> list of trunks groups --> group #0 --> details --> put the voip access there.

I believe it will work.

Best regards.
Enio Eltz Filho
ACFE OXE R12/R11/R10
ACFE OXO CONNECT R2
ACFE OXO R10/R9

RobertBreu
Member
Posts: 169
Joined: 22 Jun 2008 16:41
Location: Germany

Re: Problems with SIP on OXO

Post by RobertBreu » 21 Dec 2009 10:19

Ahh sorry this pbx is our lab-system and it seems that another guy put my key with the ip-trunk-licences away...the key was with ip-trunk-licences when i tested it (i was able to receive calls...). You think the config is right and it should work?

User avatar
enio.eltz
Senior Member
Posts: 1039
Joined: 28 Jul 2009 09:48
Location: Taquara - RS - Brazil

Re: Problems with SIP on OXO

Post by enio.eltz » 21 Dec 2009 10:56

Hi Robert

OK. Other thing, I saw you are without any configuration at ARS --> gateway parameters --> SIP numbers format index. In our configurations we use as 1 that you can see at ARS --> SIP public number, without this I didn't make calls either.
I had another problem with my schedule with the public operator. In all releases of oxo I tested when I send an invite to SIP server it answers asking 407 proxy authentication required. After this the oxo sends two packets, one ACK that meaning oxo understood and a re-invite. When the oxo sends the reinvite it reverses the dialled number with its A number identification at the message header. Due to this you don't get to make calls I believe. I needed to talk to our SIP provider ( Transit Brazil ) asking them to configure my public IP at the SIP server and this way it doesn't ask 407 proxy authentication required. The call goes ok.
You need to change the SIP numbers format index and if it doesn't works you will need to see the packets with a lan sniffer as wireshark to see if the SIP Server askes proxy.
As I saw I believe you configuration is not wrong and it will work.

Best regards.
Enio Eltz Filho
ACFE OXE R12/R11/R10
ACFE OXO CONNECT R2
ACFE OXO R10/R9

bpcrew
Member
Posts: 8
Joined: 08 Oct 2015 05:26

Re: Problems with SIP on OXO

Post by bpcrew » 12 Sep 2017 07:57

hi robert,

do u have a solution 4 the sipgate trunk ???

my problem is i cant call out

ltatge
Member
Posts: 83
Joined: 19 Sep 2012 15:49

Re: Problems with SIP on OXO

Post by ltatge » 13 Sep 2017 05:23

Hi,

Sipgate Trunk is validated by ALE. Search in Businessportal for the SIP-Profile. Works fine...

Regards

Post Reply

Return to “H323 / Sip”